AlfaVit

ЕНЦИКЛОПЕДІЯ

ВІТАМІНІВ, МІНЕРАЛІВ ТА ІНШИХ КОРИСНИХ РЕЧОВИН

Вітамін В9

(фолієва кислота)

Багаті на вітамін В9:

субпродукти, риба, печінка тріски, сир, кисломолочні продукти; соя, цільнозерновий хліб, шпинат, бобові, петрушка, буряк, зелена цибуля, морква, білокачанна капуста.

Вітамін В9 є необхідним для:

  • оновлення клітин організму;
  • обміну жирів;
  • покращення роботи серцево-судинної та нервової системи;
  • процесу кровотворення;
  • забезпечення розвитку плоду вагітної жінки;
  • стабілізації роботи організму жінки у післяпологовий та клімактеричний період.

При нестачі вітаміну В9:

  • погіршується інтелектуальна діяльність;
  • спостерігається швидка стомлюваність, виникає задишка;
  • відбуваються процеси запалення язика та рота;
  • виникає ризик передчасних пологів та тяжких післяпологових депресій;
  • розвиваються вроджені розумові патології;
  • розвивається недокрів’я (анемія).

Міститься у вітамінно-мінеральних комплексах:

АлфаВіт® Класік, АлфаВіт® у Сезон Застуд, АлфаВіт® для Чоловіків, АлфаВіт® Дитячий садок, АлфаВіт® Школяр, АлфаВіт® 50+, АлфаВіт® Косметик, АлфаВіт® Мама, АлфаВіт® Діабет.