AlfaVit

ЕНЦИКЛОПЕДІЯ
ВІТАМІНІВ, МІНЕРАЛІВ ТА ІНШИХ КОРИСНИХ РЕЧОВИН

Фосфор

Багаті на Фосфор:

яловича печінка, морепродукти, осетрова ікра, жовток яйця, сир; бобові (особливо зелений горошок), пшоняні, гречані, вівсяні крупи, гриби, дріжджі, горіхи (кеш’ю, волоські горіхи), гарбузове насіння.

Фосфор є необхідним для:

  • участі у процесі поділу клітин тіла, в тому числі і плоду, активації росту плоду;
  • росту клітин, формування кісток;
  • обмінних процесів;
  • правильного формування ДНК та РНК плоду;
  • нормальної роботи серцево-судинної та центральної нервової системи, нирок;
  • для міцності м’язів, розвитку нервової системи і формування перших нервових зв’язків мозку плоду.

При нестачі Фосфору:

  • послаблюється імунітет, частішають застуди, інфекційні захворювання, відсутній апетит;
  • розвивається анемія;
  • діагностується зниження м’язового тонусу, пом’якшення кісток, оніміння кінцівок, артрит.

Міститься у вітамінно-мінеральних комплексах:

АлфаВіт® Мама.