Ліпоєва кислота
Багаті на Ліпоєву кислоту:
субпродукти (печінка, нирки, серце), м’ясо, курячі яйця, молочні продукти; брюссельська капуста, зелений горошок, квасоля, шпинат, броколі, томати, дріжджі.
Ліпоєва кислота є необхідню для:
- підсилення здатності організму утилізувати цукор з крові;
- нормального обміну вуглеводів, білків та жирів;
- попередження порушень у роботі печінки;
- запобігання появі злоякісних пухлин;
- активізації процесу насичення мозкової тканини киснем;
- прискорення процесів виділення і виведення жовчі;
- зміцнення імунітету;
- антиоксидантного захисту, виведення вільних радикалів з організму;
- підвищення вироблення енергії в м’язах і зниження відкладання жиру в організмі.
При нестачі Ліпоєвої кислоти:
- розвиваються порушення у функції печінки;
- турбують часті судоми м’язів у нижніх кінцівках;
- з’являється ризик виникнення атеросклерозу;
- підвищується схильність до інфекційних хвороб.
Міститься у вітамінно-мінеральних комплексах:
АлфаВіт® Діабет,
АлфаВіт® у Сезон Застуд.